Thore Hägglund


Thore Hägglund

Hej! Jag har varit i Cartagena i 3 veckor och studerat spanska på en spårkskola som heter Nueva Lengua. Innan jag kom hit hade jag lite kunskaper i spanska och jag kunde ha konversationer om mer än bara hur vädret var eller hur många syskon jag har.

Cartagena ligger på norra sidan av Colombia och nära till vattnet. Värmen här kan vara ända från 20-40 grader. Staden är en turist stad med mycket turister fran olika ställen i världen. Utelivet här i Cartagena är väldigt bra och det erbjuder allt fran engelska pubar till salsa barer. Innan jag kom hit hade jag aldrig dansat salsa, bachata eller reggaeton, men efter att ha tagit danslektioner så blev utelivet mycket roligare. Den Colombianska musiken och dess rytmer får en på glatt humor samt folket man möter ute.

Känslan jag hade innan jag kom hit var att Colombia var ett farligt land och att man lätt kunde bli rånad, men allt handlar egentligen om sunt förnuft och nu efter 3 veckor så vill jag inte åka hem, men kommer självklart att återvanda. Att ta en taxi kostar inte mer än 6000-8000 pesos och det är säkrare än att ta bussen.

Under dessa 3 veckorna har min spanska utvecklats enormt mycket och jag har pratat mycket med lokalbefolkningen samt min spanska familj som jag bodde hos.

Familjen jag bodde hos är att rekommendera om man har spanska kunskaper sen tidigare och tycker om träning.

Jag gick i skolan fran 08:00-12:00 pga att jag hade en intensiv kurs, men vill man bara ha vanliga lektioner börjar man klockan 09:00 och slutar klockan 12.

Vill man studera spanska så är denna skolan att rekommendera och skolan erbjuder många olika aktiviteter på eftermiddagen som oftast är gratis. Jag testade på kayaking samt fotboll och det var kul.